måndag 15 oktober 2007

Stockholm har krympt

Punkt SE skriver idag om chokladfestivalen på Nordiska Museet som firades i helgen:

"Halva Stockholm ville smaka på godiset när chokladfestivalen på Nordiska museet firades i helgen. [...] 16 000 människor ville smaka, handla och titta på chokladdemonstrationer."

Om sexton tusen utgör halva Stockholm förstår jag varför tidningen som skriver artiklen är så nöjda med att nå 584 000 läsare varje dag. Det är ju 1 825% av Stockholmarna!

För övrigt blir jag nyfiken på hur en chohkladdemonstration ser ut. Vad står det på plakaten?

6 kommentarer:

Sandra sa...

Det där med koder och grejs lät jättekrångligt. Får nog låta bli det ändå. Men tack för hjälpen och berömmet! Fortsätt fortsätta.

Fred & kärlek

inanna sa...

Om halva Stockholms befolkning är 16.000 (=50%) är hela Stockholms befolkning 32.000 (=100%). 584.000 delat med 32.000 är 18,25, dvs 1825%. Årskurs... fem? :)

Mårthen sa...

Årskurs sju, tror jag att det var på min tid. Hjälper det mig om jag säger att en etta ramlade bort? Det var alltså inte ett räknefel, utan ett skrivfel. Som jag dessutom har rättat nu i efterhand, så att båda de här kommentarerna framstår som obegripliga...

Candy sa...

Gör det någonting om jag är lite kär i dig i kväll?

Mårthen sa...

Det är naturligtvis helt i sin ordning. Själv kommer jag som vanligt att vara kär i Sanna.

candy sa...

Jag är inte kär i dig längre. Just i dag är jag kär i en homosexuell bloggare som är vegetarian. Han är bäst! Du & Sanna får gärna fortsätta vara kära. :)