tisdag 16 oktober 2007

Är det bara jag?

Då och då hamnar man i samtal som kretsar runt "saker som antagligen alla gör, men inte talar om". I det läget är det alltid lika kul att fälla kommentaren "ja, som att man bajsar i duschen", och sen observera den besvärliga tystnaden som uppstår. Eller ännu hellre se om någon annan kommer med ett igenkännande erkännande.

För det är ju så det är med tabuer. Man är ganska försiktig av sig med att erkänna sina egna små egenheter, för att man inte vet hur andra skulle reagera. Och därför vet man inte heller om man är ensam om dem, eller om det helt enkelt är något som alla gör.

Så därför undrar jag:

Är det bara jag som på väg till affären funderar över den ultimata rutten genom butikshyllorna för att på så få steg som möjligt få med mig alla mina varor, och som därför blir ganska irriterad när de bygger om i sortimentet?
Är det bara jag som ibland bryter av en bit av en nagel och slänger in i ett hörn när jag besöker berömda platser, för att jag gillar tanken att mitt DNA finns kvar där även efter att jag åkt hem?
Är det bara jag som skriver hemliga budskap på väggarna innan jag tapetserar om i min lägenhet, för att jag tycker om att tänka på att personen som bor där efter mig inte har en aning om att det står något där?

Nu har jag gjort några erkännanden. Vad har du själv för hemliga egenheter? Det går bra att vara anonym.

P.S. Jag bajsar inte i duschen. Förstås. D.S.

4 kommentarer:

Hari sa...

hahaha mårten fredhäll, jag bajjsar oxå!

Candy sa...

"Är det bara jag som på väg till affären funderar över den ultimata rutten genom butikshyllorna för att på så få steg som möjligt få med mig alla mina varor, och som därför blir ganska irriterad när de bygger om i sortimentet?" JA.

Övriga: NEJ.

Mina:

Är det bara jag som letar efter dolda kameror, mikrofoner & andra övervakningsgrejer/spiongrejer när jag byter om i jobbets omklädningsrum, kissar på en allmän toalett eller tom. i mitt eget rum?

Är det bara jag som brukar samla upp hårstrån & nagelbitar från folk, samt spara på servetter de använt för att jag tror att de kan komma till användning i ett senare vodoo-experiment eller försök till telepati?

Är det bara jag som brukar tugga på nytvättade handdukar när jag känner mig ångestfylld eller rastlös, för att tuggandet & tvättmedelssmaken på nåt konstigt sätt lugnar mig?

Är det bara jag som blivit kåt av att rita en snuskig serie?

Är det bara jag som slår mig själv i huvudet eller dunkar det i väggen gång på gång när jag blir upprörd?

Jag bajsar inte heller i duschen. USCH! Snälla, säg att det är en myt. Okej att folk kanske kissar i duschen, det verkar mer troligt, men... bajsa?

Candy sa...

Fuck it, det skall vara tvärtom. Nej, det är inte bara du som funderar så där när du skall gå & handla, och på de övriga är svaret ja- det är du ensam om. I alla fall om du frågar mig, för jag pysslar inte med sånt! ^^

Mårthen sa...

Candy: Du är ännu galnare än jag. Det gillar jag!