torsdag 11 oktober 2007

Jobba på kontor

När jag blir stor ska jag jobba på kontor.

Jag ska börja klockan åtta med att kolla genom gårdagens papper. Sen är det dags för fika med kollegorna. Vi ska skvallra lite om alla som jobbar på andra avdelningar, och gnälla lite över arbetsbördan och den stundande omorganisationen. Sen tillbringar jag resten av förmiddagen med att sätta in papper i pärmar, läsa mail, lägga Spindelharpan och kopiera enkelsidiga papper så att de blir dubbelsidiga.

Mellan tolv och ett ska jag vara på lunch. Då gör jag just ingenting, utom möjligen att äta lite mat ur en medhavd lunchlåda. Sen jobbar jag hårt i två timmar med att ta bort gem på papper och ersätta dem med häftklamrar, hämta internpost som jag skickar vidare till någon annan, ringa ett par samtal och om jag hinner städa skrivbordet. Sen tar vi fikapaus igen, och efter det går jag lite tidigare och jobbar ikapp det hemifrån.

När jag blir stor ska jag jobba på kontor. Jag ska vara bäst av alla på det, avancera, göra karriär. Sen ska jag bli kontorschef.

10 kommentarer:

Frej sa...

Jag vill också jobba på kontor. Men det du beskriver verkar lite långtråkigt. Jag vill ha ut mer. Jag vill åka på konferrens, team building, training och tjänsteresa också.

Frej sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mårthen sa...

Jo jo, drömma går ju, Frej. Men man måste vara realistisk också. Tjänsteresor är ju bara till för dem som verkligen kommit upp sig!

Frej sa...

Kommit upp sig som i kontorschef? Eller behövs det någon sorts spetskompetens för att få åka på tjänsteresa?

Mårthen sa...

Det krävs spetskompetens, att man är en lagspelare, att man kan hålla många bollar i luften, samt att man är hungrig och sugen på utmaningar. Klarar du det?

Frej sa...

Jag är duktig på att använda kopieringsmaskiner. Sen gör jag gott kaffe också.

Candy sa...

Jag vill faktiskt jobba på kontor. Det verkar så skönt att sitta framför en dator hela dagarna, skämta som man vill med sina kollegor utan att någon kund hör en & kan få ett dåligt intryck av företaget, svara i telefon, sortera papper, dricka kaffe framför datorn, gå hem klockan fyra. Åh. Och vara ledig på helgerna. JA! Ge mig.

Candy sa...

Ej att förglömma: after work med kollegorna. Det skulle inte fungera nu när alla slutar olika tider & vissa jobbar kväll.

Mårthen sa...

Frej och Candy, ska vi bilda företag? "Förenade Kontor" kan det heta. Vi kommer att ha det fantastiskt!

Frej sa...

Absolut! Jag är på.
Vi börjar med en rejäl kick off. Paintball kanske?
Sen köper vi tre skrivbord, tre stolar, tre datorer och en kaffemaskin. Om vi ska ha en microvågsugn eller inte diskuterar vi på första personalmötet.
Sen åker vi på konferrens!