lördag 6 oktober 2007

Någon försöker säga mig något

Tecknen är tydliga, men kusliga. Jag var i Norrtälje idag, för att hjälpa Sannas mamma med att såga ved. Det var första gången på mycket länge jag hanterade en motorsåg, och första gången någonsin jag använde mig av de två termerna sågkedja och svärd. Det gav mig lite kalla kårar, eftersom jag på bussen till Norrtälje läst Kjell Erikssons bok Den hand som skälver, där en avkapad fot dyker upp i norra Uppland, och polisen misstänker att styckaren har bytt ut just svärd och sågkedja på den motorsåg som använts vid brottet.

Nästa tecken kom medan vi åt lunch. Eva pratade om hur hennes hund betedde sig när den var ute i skogen. Hon använde begreppet vindtyrig, som är ungefär samma sak som skelögd. För bara ett par dagar sedan hade jag aldrig hört ordet, och skulle inte ha förstått. Men nu var det otäckt bekant, eftersom det helt nyligen dök upp i samma bok som jag nyss nämnde; Den hand som skälver.

Nu väntar jag bara på att ett försvunnet kommunalråd från Uppsala ska knacka på min dörr, att någon jag känner ska lämna allt och sticka till Indien, eller att en örn ska tappa en kroppsdel mitt framför mig när jag är ute och går. Tror det är bäst att jag skyndar mig att läsa klart boken för att lista ut vad det är någon försöker säga mig.

3 kommentarer:

candy sa...

Creepy! Den avsågade foten kommer snarare än du anar, skall du se.

Eller så är det bara perceptionstjafs som gör att din hjärna letar efter/lägger märke till sånt som funnits med i boken. Om jag läser en bok tycker jag alltid att namnen eller speciella ord från boken nämns omkring mig. So please don't go insane! Then I'll miss your blogging väääärry much when you're in the hospital for mental illness! :-O

Mm. Jag vill ha popcorn nu. Hur f-n kan man bli sugen på det efter att ha läst om avsågade fötter?

Mårthen sa...

Snacka om perception! Motorsågsoljan som användes i boken var vegetabilisk. Antagligen rapsolja. Hettar du upp den så får du en välbekant doft i rummet, av: Popcorn!

Candy sa...

HJÄLP! Boken är kanske ingen vanlig bok, utan en gammal kvarleva från sjuttonhundratalet? Någon vill oss något.