torsdag 18 oktober 2007

Mr Blue och hjärnhalvorna

För några år sedan gjorde vi ett personlighetstest på min dåvarande arbetsplats. Syftet var att konstatera att vi i arbetsgruppen besatt olika styrkor och svagheter, och tillsammans kompletterade varandra bra. Man svarade på en rad frågor, och fick sedan ett resultat där man placerades in i ett av fyra färgfält. Gröna personer var vårdande, brydde sig om gruppen, och såg till att alla trivdes; gula personer var visionära, tänkte stort och hade idéer; röda personer var "doers" som fick saker gjorda och klampade på framåt; och blåa personer var logiska, sorterade in saker i fack, strukturerade och tänkte i mönster. Jag var klarblå, och fick efter det bära smeknamnet Mr Blue.

Mycket vatten har runnit under broarna sedan dess. Jag har fått nya arbetsuppgifter, ny livskamrat och tänkt många nya tankar. Dessutom har jag gått kurser där jag har tränat mig på att utveckla de sidor jag inte är lika bra på. Idag fick jag den här länken skickad till mig från Fredrik, och blev förvånad över resultatet. Hur jag än tittar så snurrar figuren bara medsols, och jag använder alltså höger hjärnhalva mer än vänster. Inte alls särskilt blått, med andra ord.

Det kan naturligtvis vara så enkelt att olika tester visar olika saker, och att jag precis som de flesta har lite av varje i mig. Som man frågar får man svar, liksom. Men det kan också vara så att de senaste årens förändringar delvis har förändrat mitt sätt att använda hjärnan. Mr Blue har sakta men säkert trängts undan och fått ge utrymme åt Mr Green, Mr Red och Mr Yellow. Det är spännande att fundera över, och jag blir väldigt sugen på att göra färgtestet igen. Någon som vet var det finns?

7 kommentarer:

Frej sa...

Den där bilden byter helt klart riktning lite då och då. Eller så är det jag som är ambivalent.
Och hur var det? Motsols = vänster, eller tvärtom?

JAG! JAG! JAG! sa...

För mig är det clockwise hela tiden. Förutom då jag lurar hjärnan genom att kolla vid sidan av skärmen och snegla mot bilden. Då byter kvinnan riktning efter 5-10 sekunder. För mig iallafall.

Plötsligt så inser jag hur jag skulle ha gjort för att spikat matteproven genom skoltiden. Jag skulle ha sneglat på dem.

Hari sa...

min pertsonlighet är VILD GRYMOCHHARD!!

Mårthen sa...

Medsols är samma håll som visarna på klockan går åt. Och den där bilden är läskig.

Sandra sa...

Testet heter SDI och finns att köpa lite här och där.. Googla SDI så lär du hitta det. Vi gjorde det förra året när vi läste Ledarskap B i skolan. Man kan f ö ha med det i sitt CV...

Fred & Kärlek

Mårthen sa...

Tack, Sandra! Vilken färg är du?

Anonym sa...

Jag satt och kollade jättelänge på bruden först öch förskökte få henne att snurra åt det andra hållet. Sedan läste jag texten och medan jag försökte komma på vilket håll som var vilket bytte hon. (nu byter hon lite då och då)

Vad betyder det?