måndag 19 november 2007

En bedrift som borde belönas

En 19-årig man från Uppsala dömdes idag för dataintrång på flera universitet och högskolor. Är det något att straffas för?

Här har snubben alltså rest land och rike runt, tagit sig in i datasalar på svenska lärosäten, och trängt sig in i datorerna. Antagligen har han speciella knep, som att dra axeln ur led, smörja in sig med valfett och lägga upp benen över nacken. Det är ju en oerhörd gymnastisk prestation, och särskilt med tanke på hur små dagens datorer är.

Hoppas att han döms till samhällstjänst, och får resa land och rike runt och uppträda med sitt lilla förvandlingsnummer. Pengarna han spelar in kan gå till något vackert. Jag kommer lätt att besöka showen!

6 kommentarer:

Andreas sa...

Ja, det vore något.
Om det inte skulle bli fint, kan jag ju alltid sjunga som hennes rival, Gloria Gaynor

I WILL SURVIVE HEY HEY!

Ler gayigt

Sandra sa...

Jag skrattade duktigt och mycket åt både denna posten och den om sekten. Kan vara det roligaste jag läst hittills på din blogg!

Fred & Kärlek

Mårthen sa...

Tack Sandra! Ditt beröm värmer alltid!

Jens sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Jens sa...

Mårthen. Ditt resonemang håller inte. Du bygger ju allt på att det är datorintrång han gjort när det klart och tydligt står att det är dataintrång. Jag är ledsen, jag önskar att jag kunde se genom fingrarna, men det går helt enkelt inte.

Mårthen sa...

Okej, du har förstås rätt. Men jag vilar också på tesen att de flesta människor använder orden data respektive dator alldeles för slarvigt. Och att jag därför borde kunna bygga ett inlägg på det. Varför skulle jag annars ha haft en "datalärare"? Det var knappast några data vi lärde oss av honom...