fredag 14 september 2007

Vanlig kille

Vanlig kille kom fram till mig för att prata. Han sa att han var trött på alla feminister. ”Jag är ju för jämställdhet och så, men man ska ju inte straffas för att man är man”, sa han. Tyckte att män måste få vara män, och kvinnor ska få vara kvinnor. Vanlig kille är ju en schysst snubbe, så varför ska feministerna komma och platta till honom?
Vanlig kille är ofta irriterad på feminister. Och bögar, för de ska inte komma och försöka ragga på honom. ”Det är inget fel att vara bög, men de behöver väl inte visa det offentligt”, säger han när vi träffas på stan.

Sen ville Vanlig kille prata politik. Sa att han röstat på borgarna för att han var trött på Göran Persson. Nu blir det i alla fall lite förändring. Sänkta skatter är ju bra, och valfrihet. Valfrihet är viktigt för Vanlig kille. Ingen ska komma och bestämma hur han ska göra, och varför ska han betala för grejer han inte använder? Fast Vanlig kille är ändå lite missnöjd nu, för de ska skära ner i kommunen där han jobbar. Det gillar han inte. Dessutom gör de inget åt alla kriminella invandrare som han har sett när han varit ute och gjort sitt jobb runt om i stan.
Vanlig kille är ofta irriterad på att ”de” inte gör något åt de problem han ser.

Vanlig kille säger att vi borde ta en öl ihop snart. Att vi har så mycket gemensamt. Vi är ju två sköna snubbar som gillar att festa och släppa loss lite. Han kan få tag på smuggelöl och frågar om jag vill ha lite. Vi borde ses och snacka. Det var ju så länge sen vi sågs, vi gick ju i samma klass på högstadiet, och nu bor vi i samma stad igen.
Vanlig kille gillar att hålla kontakt med sina gamla polare. Han gillar att kalla dem för polare, helt enkelt.

Till slut springer jag på Vanlig kille på tunnelbanan. Han är irriterad, för hans deklaration har blivit granskad. Han hade dragit av några grejer som inte gick genom. ”Inte underligt att folk jobbar svart, som det här jävla systemet fungerar”, säger han.
Vanlig kille tycker ofta att det är fel på systemet.

Jag hatar Vanlig kille. Jag vill inte dricka öl med honom. Jag vill inte prata med honom över huvud taget. Jag vill att Vanlig kille ska låta mig vara.

3 kommentarer:

Anonym sa...

hahhahahahhahahahhha. din blogg var det bästa jag läst på länge.

Mårthen sa...

Tack. Vad glad jag blir!

Anonym sa...

Ja, troligen sa det ar