tisdag 18 september 2007

Det finns fortfarande sprängstoff i Bibeln

Vitabergsparken spärrades idag av, efter att man hittat en låda med "kryptiska religiösa budskap" på. Artikeln i DN ger fler frågor än svar.

Kanske säger det en del om var vårt samhälle befinner sig att en låda med budskapen "låt innehållet leda er rätt" och "Gud hör er" genast misstänks vara en bomb. För inte så länge sedan tror jag att de flesta skulle ha gissat på någon form av böcker, informationsmaterial från en kyrka, eller kanske rent av någon form av konstverk. Kanske en karta, med ett kryss som markerar en hemlig skatt. Själv skulle jag definitivt ha öppnat lådan.

Men det här är 2007. Religiösa människor är antingen terrorister eller före detta narkomaner, och budskap med religiös ton handlar antingen om ond bråd död eller om jordens nära förestående undergång. Så någon hittar lådan och ringer polisen. Som kommer och avlossar ett skott mot den. Inget hände. Vad som var i lådan får DN:s läsare fortfarande inte veta, men vad det än var så är det nu genomborrat av en kula från en Sig Sauer.

Jag undrar hur diskussionerna hade gått om det nu var sprängmedel i lådan, och parkbänken vid kyrkan ersatts av en krater.

3 kommentarer:

dhea sa...

precis! de man undrar e ju va de va i lådan?
kanske prosten himself ville nå ut till den sinande kyrkliga allmänheten med ett gudsord eller två?

Ung tant sa...

Jag tror den innehåller jonglerbollar i velour och tillhör en av new-age-gycklarna som brukar hänga där.

Mårthen sa...

Det är en bra teori. Synd på de bollarna, i så fall.