måndag 24 september 2007

Vad letar de efter?

Precis som många andra bloggare använder jag mig av ett statistikverktyg för att se hur många som läser det jag skriver. Förutom antalet besökare kan man bland annat se var de befinner sig, hur länge de stannar och vad de har klickat på för att hitta just min blogg. Det senare är ibland ganska fascinerande.

Ända sedan jag för någon vecka sedan skrev ett inlägg om Spindelharpan har jag börjat få en ny kategori besökare. Nästan varje dag är det någon som googlar på just ”Spindelharpan” och sedan klickar sig in i min blogg. De stannar inte speciellt länge, så antagligen är min text om datoriserade patienser som kvinnofälla inte vad de letar efter. Men vad är det egentligen de letar efter?

Så vitt jag vet så är Spindelharpan en sån där patiens som följer med på köpet i varenda operativsystem och elektronisk apparat man köper, vare sig man vill det eller inte. Så det är knappast så att de letar efter programmet för nedladdning. Vill de ha nya uppdaterade versioner? Hur mycket mer kan man göra av en elektronisk patiens? Söker de efter regler? Hoppas de hitta knep för hur man får den att gå ut lite oftare? Söker de stödföreningar för spelberoende? Eller är spindelharpan även ett kodord för något snuskigt som jag inte känner till?

Nu lär några av er som googlar på Spindelharpan hitta till det här inlägget också. Kan ni inte skriva en kommentar, och berätta vad ni letade efter?

8 kommentarer:

Kerstin sa...

Hahaha - jag googlade inte på Spindelharpan i alla fall. Men hittade ännu en trevlig blogg...

Sofia från Finland sa...

Jag vet inte vad folk söker efter. Men jag råkade hitta din just nu, via en kommentar på tjuvlyssnat.se :)

Anonym sa...

jag googlade faktiskt på spindelharpan... tänkte, kanske finns nån ny variant eller nåt, kanske finns nån annan som är lika beroende som jag, kanske, kanske.
mene ja d va d

Anonym sa...

letar efter en bra version av spindelharpan online, finns inte på min jobbdator.

Sandra sa...

Jag hittade oxxå din blogg efter en kommentar på Tjuvlyssnat. Nu är jag rätt hooked. Undrar bara vart man kan hitta det där verktyget, vill med se vart mina (få) läsare kommer ifrån.

Fred & Kärlek

Anonym sa...

En kompis tipsade mig om att googla på spindelharpan bara för att hitta den här bloggen.

Mårthen sa...

Så oerhört gulligt av din kompis! Hoppas att du inte hittade hit förgäves.

Anonym sa...

vilel ah spelet online!