måndag 30 juli 2007

Författartips

Igår var jag, Jens, Sanna och Malin på en utställning på Kulturhuset. Den handlade om en kvinna som hette Astrid Lindgren, som verkar ha haft ett spännande liv. Det var foton från hennes eget fotoalbum och en del pressbilder. Tydligen har Astrid jobbat som författarinna, och gett ut en hel del böcker. Hon är död sedan några år tillbaka, men många av böckerna finns ändå att få tag på i både bokaffärer och på bibliotek. Jag blev intresserad efter att ha sett utställningen, och köpte faktiskt en bok.

Boken hette Boken om Pippi Långstrump och handlar om en tjej som lever ett ganska annorlunda liv. Trots att hon bara är ett barn så bor hon själv i ett stort hus, och är ekonomiskt oberoende på grund av en säck med pengar som hon har. I boken får man följa henne och hennes kompisar, som dels är två barn, och dels en apa och en häst, på olika äventyr. Pippi är väldigt stark, både fysiskt och psykiskt, och en ganska häftig karaktär. Bland annat hyser hon en del upproriska tankar mot samhället.

Jag blev väldigt gripen av boken, och ska försöka få tag på fler böcker av samma författarinna. Den var ganska lättläst, så jag tror att människor i alla åldrar kan ha glädje av böckerna. Hör gärna av er om ni också har läst något av Astrid Lindgren, så kanske vi kan diskutera!

Inga kommentarer: