måndag 14 april 2008

Tävlingen avgjord!

Ni var många som hade idéer om vart tanten var på väg. Ni trodde att hon skulle till Fridhemsplan för att besöka en optiker, att hon skulle till Stadsbiblioteket eller att hon skulle åka till Farsta. Ni nämnde räksmörgåsar och bowling, och ni pratade om hemliga uppdrag under jorden. Men ingen var så nära sanningen som Drina. Hon skrev:

"Hon har väskan full med pengar och är på väg till Kalifornien för att köpa Neverland Ranch. Hennes plan är att börja odla morötter i karusellen, föda upp sjöapor i pariserhjulet och sippa på parasolldrinkar i dragon wagon-bergochdalbanan. Alltså, hon tog tunnelbanan till T-centralen. Där bytte hon till flygbuss mot Arlanda och sen flög hon med Delta Airlines till Santa Ynez. Fast nu såg jag att resan var slut så fort hon klev in i en byggnad så jag antar att flygbussterminalen får duga som svar då.. Synd, det hade varit roligare om du hade föjlt efter henne hela vägen till Amärrika."

Nu var vår tant inte så häftig att hon faktiskt åkte till over there för att köpa en ranch, men hon klev i alla fall av på t-centralen. Och det var det ingen annan som trodde, så Drina måste helt enkelt koras som vinnare. Vår tant gick upp ur underjorden med Sergels torg som destination, strosade i sakta mak rakt över torget, och blev stående framför Kappahl. Det var dit hon skulle, men de hade stängt. Klockan var runt tjugo i tolv, och skylten upplyste både henne och mig om att de inte skulle öppna förrän klockan tolv. Ett tag såg det ut som att vi skulle bli stående där, tanten och jag. Men efter lite tvekan fick hon fart på fötterna igen, och knatade in i Gallerian. Även där finns ju ett Kappahl, med lite generösare öppettider. Där gick hon in, och där skildes vi åt. Hon för att köpa underkläder, jag för att åka hem och framkalla mina spionfoton och lägga upp dem i bloggen.

Tack till er alla som tävlat. Och grattis till Drina. Skivan ser ut som nedan, och kommer med posten.

3 kommentarer:

Bimbo Boy sa...

*kikar förbi* :D

http://www.bimboboy.com/blogg

Drina sa...

Jag säger tack, tack så mycket, och så avslutar jag lappen med ring mig.

Mårthen sa...

Ringa kan du göra själv. Men tacket tar jag emot och lagrar på säker plats.