onsdag 2 april 2008

Kläderna gör mannen

Det finns sammanhang där man tänker efter extra noga kring vad man ska ta på sig. Inför en jobbintervju gräver de flesta lite djupare i garderoben innan de bestämmer sig. Hel och ren, prydlig, men inte för uppklädd, kanske. Första dejten likaså. Man vill göra gott intryck. Visa vem man är, men från den bästa sidan. Samma sak när man ska vara med i tv, eller andra offentliga sammanhang.

Jag ska själv vara med vid en tv-inspelning snart, och går därför och funderar över vilken outfit som kommer att göra sig bäst. Man ska tydligen undvika smårutigt, smårandigt, helsvart eller helvitt. Och så inga logotyper eller stora varumärken. Det är ju lugnt, men sen då?

Jag har tidigare refererat till Hannes Råstams dokumentär om bränderna i Dalarna, "Varför erkände dom?". Med anledning av det här ämnet finns det anledning att återkomma till den. I programmet intervjuas en man som dömdes för några av bränderna, och som säger sig vara oskyldig. Det är en ganska lång intervju framför kamera, och reportern åker även med honom i hans bil och besöker några platser som var centrala i utredningen. Han har med all säkerhet vetat länge att han ska vara med i tv, och säkert tänkt både en och två gånger över vad han ska ha på sig.

Vad han valde? En svart t-shirt med texten "Borta bra, men garaget bäst".

Jag är imponerad. Kanske kan jag hitta något liknande till min korta stund i rampljuset?

4 kommentarer:

Mickey J Barczyk sa...

Om man tittar på mästarna som designar kläder: de klär flickorna i allt möjligt, ibland snyggt, ibland inte - men alltid kreativt. Sedan när de själv ska gå på scenen så har de blåa jeans och en t-shirt. Inners inne vet de att enkelt är snyggast.

Glöm inte kepsen :)

Mårthen sa...

Keps är bra. Som man drar bakåt på huvudet så att man ändå ska kunna titta in i kameran. Tack för tipset!

Sandra sa...

Jag tycker att du ska satsa på någon form av sexchock, kanske jeans, bar överkropp och slips?

Fred & Kärlek

Mårthen sa...

Jag ska absolut överväga saken, Sandra. :-)