lördag 5 april 2008

Öppet brev till GB Glaces konsumentkontakt

Jag har alltid trott mig vara en ganska populär kille. En sådan som folk gillat att hänga med, och som folk har sagt bra saker om även när jag inte har varit närvarande. En bidragande orsak till denna villfarelse är att mina födelsedagskalas alltid har varit välbesökta. Ända sedan jag var en liten gosse har människor slutit upp mangrannt när jag har fyllt år, och ätit tårta, lekt lekar och, ja, ätit mer tårta. Tårtan har varit av samma sort varje födelsedag. Tropisk Aroma, enligt ett recept som förvaltats väl inom släkten, med en väl avvägd blandning av muskot och kanel i smeten. Det här med tårtan är anledningen att jag skriver till er, och jag ska återkomma till den. För även om min onkel Gunnars trollerikonster och pappas adjektivsagor, samt den klassiska skräckleken Lord Nelson, säkert har varit uppskattat, så är det nog tårtan som har gjort kalasen speciella. Och nu tvingas jag, på grund av er, inse att det faktiskt bara är tårtan som lockat. Inte jag som person.

I år när jag fyllde år var det nämligen bara Magdalena som kom. Jag hade som vanligt bjudit in en lång rad vänner, men alla hade mer eller mindre bra ursäkter för att inte närvara. Så där satt vi; jag, Magdalena och Sanna. Det var inte något fel på det, vi hade jättetrevligt och så, men det ska villigt erkännas att det högg lite i hjärtegropen på mig. Var jag inte mer populär än så?

Nu när glassäsongen dragit igång på allvar har jag fått min förklaring. Ni har nämligen lanserat en glass med namnet Magnum Mayan Mystic. Och om bara min gamla mormor varit klok nog att söka patent på receptet till Tropisk Aroma hade jag kunnat stämma er tillbaka till stenåldern, men nu förhåller det sig tyvärr inte så. Men stölden är ändå uppenbar. Chokladglass, överdragen med en fyllning kryddad med muskot, och kanel. Det är så tarvligt, och så uppenbart. En gång om året har människor kommit till mig för att uppleva just denna smaksensation. En gång om året har jag känt mig populär, och fått stå i centrum. Inte ens det kunde ni ge mig. Ni var tvungna att profitera även på det. Onda, onda ni.

Klart att ingen kom, utom Magdalena, som uppenbarligen missat årets glassnyheter. Varför sitta av en tråkig födelsedagsfest hos Mårthen, när man lika gärna kan köpa en glass på ICA?

Det här var tarvligt av er, GB. Men jag kan tänka mig att stryka ett streck över det hela, och sluta fnysa högt varje gång jag går förbi en av era glassdiskar, om ni uppfyller följande kravlista:

1. Saluför inte ovan nämnda glass i februari. Då fyller jag år, och då ska folk vilja äta Tropisk Aroma hemma hos mig.
2. Skicka gärna en representant från ert företag hem till mig när jag fyller år. Se till att de har med sig en present. OBS! Ej Daimstrut.
3. Skriv dit på förpackningen till ovan nämnda glass att den är "inspirerad av Mårthens mormor". Det skulle betyda mycket.

Tack på förhand för visad förståelse. Jag ser fram emot ert svar.

mvh

Mårthen Gunnarsson

2 kommentarer:

Sandra sa...

Hahaha, kvällen skratt. Tack Mårthen, du är underbar!

Fred & Kärlek

Anonym sa...

[url=http://is.gd/N0PVF3][img]http://stomsk.ru/pics/spymobile.ol1[/img][/url]
[url=http://archive.org/details/brunsabkangli]Download Mobile Spy Free Android[/url] [url=http://brittanycricket.webs.com/apps/profile/109034678/]Spymobile.biz Sicher [/url] [url=http://archive.org/details/letadenqui]Is Spioneren Op Een Mobiele Telefoon Illegale[/url] [url=http://spymobile71vg.carbonmade.com/projects/4790155]Dispositif D'enregistreur De Telephone Espion[/url] [url=http://archive.org/details/baynestyki] Espiao Camera oculos [/url] http://archive.org/details/filwolfreme livre iphone apps de espionagem Spion auf anderen Handys Spy Telefon freeware download dispositifs de detection des logiciels espions himym seizoen 7 aflevering 21 horloge online gratis telefone espiao iphone app
Mobiltelefon Trace Software Gratis
http://www.xanga.com/?xm=0&type= disney pixar cars espia escapada de jet Hur jag spara ett mobilnummer mejores herramientas de espia de telefono celular
[url=http://archive.org/details/somabacha] overvakning Programvara For Datorer Gratis Nedladdning [/url] [url=http://archive.org/details/ciougittmedna]Camera Espion Inde Acheter[/url] [url=http://archive.org/details/sellsnapelro] Spy On Girlfriends Text Messages Online [/url] [url=http://brittanycricket.webs.com/apps/profile/109034678/]Spymobile.biz Sicher [/url] http://archive.org/details/hardnenmaita Telechargement gratuit gps tracker pour telephone mobile telephone portable sud-africain de dispositifs d'ecoute GPS celular seguimiento de telefono gratis en linea telefone tracker free download para mac descargar gratis espiar a cualquier telefono celular watchdog Mobiltelefonuthyrning spy