söndag 6 april 2008

Tävling: Vart ska tanten?

Förra årets anagramtävling blev en succé, så nu är det åter dags för en spännande tävling. Den här gången gäller det att lista ut vad en tant kan tänkas ha för sig en söndagförmiddag. Tanten på bilden nedan var ute och rörde på sig i förmiddags. Klockan 11.27 klev hon på tunnelbanan i Kristineberg, och tåget gick i riktning mot Skärmarbrink. Hon var i 65-årsåldern, ledigt klädd, och hade en handväska som enda bagage. Hennes ansiktsuttryck var sammanbitet, men inte alls otrevligt.Nu gäller det för dig att lista ut vart tanten är på väg. Jag har naturligtvis följt efter henne, och vet hela sanningen. Men vad tror du?

Reglerna är enkla. Tanten kommer så småningom att gå av tåget, och antagligen ta sig vidare på ett eller annat sätt. Så fort hon går in i en byggnad, det kan vara ett bostadshus, en affär eller någon annan sorts byggnad, så räknas resan som avslutad. Naturligtvis kan hon använda sig av fler transportmedel för att nå sin destination. Om du har en teori om vart hon är på väg, så kan du antingen skriva den i kommentarerna till det här inlägget, eller maila den till mig på marthen@home.se. Först inkomna korrekta svar kommer att vinna. Om ingen kommer in med korrekt svar kommer jag att utse det svar som kommer närmast sanningen, alternativt det som är påhittigast, som vinnare.

Vinnaren får en hembränd cd-skiva med den bästa musiken hittills från 2008. Exklusivt och fint. Glöm inte att uppge en adress som jag kan skicka vinsten till. Ditt svar vill jag ha senast nästa lördag, den 12 april.

Lycka till!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Den tanten ska nog bara åka runt runt runt, och sen komma tillbaka till Kristineberg.

Johan sa...

Så du har hittat fri musik Mårten? Om den nu är fri kan väl personerna i fråga ladda ner musiken själva, om den inte är fri är ju tävlingen bara fel.

Mårthen sa...

Äh, tönt! Konsten med en bra blandskiva är just blandningen. Klart folk kan ladda ned själva, men då får de inte exakt den blandningen som jag gör. Dessutom är det äran att vinna som betyder något.

Jens sa...

Hon åkte så klart till stadsbiblioteket.

Isabelle sa...

Nja, ja tycker hon ser ganska vardaglig ut, det känns som om tanter anstränger sig mer om de ska till biblioteket, jag tror bara hon skulle åka o handla på typ Ica eller nåt, hon har ju ganska stor väska också, och tanter brukar ju ha för vana att stoppa ner sina varor i en sådan.

Drina sa...

Hon har väskan full med pengar och är på väg till Kalifornien för att köpa Neverland Ranch. Hennes plan är att börja odla morötter i karusellen, föda upp sjöapor i pariserhjulet och sippa på parasolldrinkar i dragon wagon-bergochdalbanan.

Alltså, hon tog tunnelbanan till T-centralen. Där bytte hon till flygbuss mot Arlanda och sen flög hon med Delta Airlines till Santa Ynez.

Fast nu såg jag att resan var slut så fort hon klev in i en byggnad så jag antar att flygbussterminalen får duga som svar då..
Synd, det hade varit roligare om du hade föjlt efter henne hela vägen till Amärrika.