fredag 17 augusti 2007

Brev till kundtjänst

Bästa Kundtjänst!

Jag vill tacka er för alla fina brev ni har skickat mig genom åren. Ni, och andra företag inom er branch, har försett mig med såväl trevliga små pyssel som ovärderliga prylar. Jag har fått riva ut små klistermärken, skrapa på lotter som alltid ger mig vinst, fylla i kuponger och skicka in brev. Som tack för mitt idoga pysslande har ni belönat mig med pennor, väskor, termometrar, multiverktyg och universalfjärrkontroller. Många av prylarna har i princip varit oanvändbara, men det är ju ändå tanken som räknas. Och att ni tänker på mig tvivlar jag inte på. Knappt har jag lyckats avsluta den senaste prenumerationen innan jag får ett nytt brev från er.

Inte heller verkar ni vara sura på mig. Jag har aldrig prenumererat på någon av era varor mer än den nödvändiga tiden, men ändå anser ni mig vara en så bra kund att ni belönar mig med nya fantastiska erbjudanden. Kalsongerna var lite knepiga att bli av med, men å andra sidan har jag nu så mycket underkläder att jag nästan aldrig behöver tvätta. När det gäller filmer och skivor har jag köpt mina pliktskyldiga två varor på ett år, och sedan avslutat medlemsskapet. Tidningar blir det sällan mer än ett nummer, innan jag ringer er och avslutar. Ändå är ni alltid lika villiga att höra av er till mig igen.

Det här imponerar på mig, och jag känner att det är dags för mig att ge något tillbaka. Därav detta brev.

Med det här brevet hittar ni ett litet chiffer. Om ni löser chiffret så leder det er till ett hemligt nummer. Helt säkert kommer ni att upptäcka att det numret stämmer överens med antalet små stjärnor som jag har ritat dit på kuvertet. Om det är så har ni vunnit första pris! Då kan jag bara gratulera. Det ger er ett gratis (plus porto och expeditionsavgift) medlemskap i min egen lilla klubb. Allt ni behöver göra är att skicka in det här brevet tillsammans med tre streckkoder från valfria produkter, en slogan på temat "vår i Venedig" och två hårstrån från främmande människor. Hårstråna kan ni knyta fast i den lilla säkerhetsnålen av guld som ligger i kuvertet. Vanlig råbandsknop borde fungera bra.

När jag har mottagit ert brev kommer jag att börja skicka e-post till er varannan timme tills ni ringer mig och ber mig sluta. Jag har telefontid när ni minst anar det. Jag kommer dessutom att ringa hem till er på helger och vardagskvällar, skicka fakturor på varor ni inte har bett om, samt ge bort era adressuppgifter till mina kompisar. Den dyra bonuspremien som jag tänkt ge er för att ni gör er allt detta besvär, en snygg kaffemugg för utomhusbruk, har tyvärr tagit slut. Jag bifogar en sån där liten behändig blyertsstump från IKEA istället. Spetsen är av, men ni har väl pennvässare?

Om ni av någon anledning känner att ni inte vill vara med i min klubb längre går det bra att försöka säga upp medlemsskapet. Är jag på bra humör kanske ni lyckas.

Med förhoppning om ett gott samarbete! Bästa hälsningar:

Mårthen Gunnarsson

2 kommentarer:

Anders Jakobson sa...

Hej Mårthen,

detta har egentligen inget med saken att göra men jag vill bara göra dig uppmärksam på att din gamle polare Bengt-Erik Gavne givit sig in i debatten om nya DN.se där han givetvis tar upp sitt favoritämne stad/kommun.

Titta här

Ha det fint!

Mårthen sa...

Ha ha. Han är då för skön. Tack för tipset!