torsdag 17 januari 2008

Som ett brev på posten, del 3

När jag anlände hem idag låg det ett brev på hallmattan. Jag tog upp det. Brevet alltså. Jag granskade det. Det första som slog mig var att det inte var till Sanna. Det var nämligen klart och tydligt adresserat till mig. Jag gjorde som kutym är när man får brev, jag öppnade det. Brevet var av officiell karaktär, och såg ut att komma från någon myndighet. Det löd som följer:

Bäste Mårthen Gunnarsson!

Vi ser i våra register att du om bara ett par veckor fyller 29 år. Eller enklare uttryckt, du går in på ditt trettionde levnadsår. Det innebär att du bara har ett år kvar då du med rätta kan kalla dig ung. Det är dags att du förbereder dig nu. Din livsstil måste förändras, dina värderingar skärskådas, och dina val måste göras. Det är dags att bli vuxen nu, Mårthen Gunnarsson.
Vi från vuxenministeriet har till uppgift att göra övergången från ung till vuxen så enkel och smärtfri som möjligt. Därför vill vi redan nu erbjuda dig ett litet startpaket. Startpaketet skickas hem till dig inom fjorton (14) dagar från att du skickar in svarsblanketten. Paketet innehåller följande:

- Ett rikt urval av vuxenkläder, såsom chinos, lågskor, diskreta stickade tröjor och en praktisk väst.
- En uppsättning intetsägande värderingar att ersätta naiva idealistiska idéer med. Värderingarna kommer att ligga i mittfåran, och skifta svagt åt ena eller andra hållet vart fjärde år, i samband med val.
- Tre stycken barn i varierande åldrar. Ett av dem kommer med en medföljande bostavsdiagnos.
- En liten fritidslåda, med aktiviteter som golf, segling och boule i parken.
- Ett par läsglasögon.

Startpaketet är givetvis bara just vad det heter, en start. Därefter uppmanas du att själv komplettera din vuxenhet på bästa sätt för att passa in i normen så gott du kan. Vi på vuxenministeriet kommer löpande att följa upp dina resultat, och ingripa om vi ser minsta spår av en ung livsstil.

Lycka till! /Vuxenministeriet

6 kommentarer:

Zila sa...

Ett ganska roligt brev det där tycker jag:) Och 30 e väl ingen ålder heller:) Och faktiskt, så bryr jag mig visst om miljön, jag blir bara förbannad för att vissa ska göra allt medan andra inte gör något. Egentligen är jag mest arg över de som inte gör något, så det var väl det jag ville gnälla över mest:)

Mårthen sa...

Visst är det hemskt med alla som inte gör något. Men det blir inte bättre av att du också ger upp. Fortsätt kämpa, och gör vad du kan. Det hjälper, jag lovar.

l*eva sa...

Hilfe, vilket paket ska då jag få...som snart fyller 58?

Kan det bli:
Löständer
Kappa o Hatt
Foträta systerskor
Rollator
Assistans på flygplatser
Ja, man undrar??? :))

Till Zila vill jag säga...ge INTE upp...själv plockar jag skräp, fimpar o annan allsköns bråte OCH sätter upp *Håll Sverige Rent*-dekaler, det är Mitt sätt...

Mårthen sa...

Glöm inte stödstrumpor! De kommer per automatik när man närmar sig den åldern! :-)

Egentligen är det väl rätt skönt att åldras lite. Att det händer något, och man får anledning att förändras.

l*eva sa...

Jaaadå!

Men även en *åldring* som den jag är...får väl då och då lite Angst!

Ett av mina barn, sa: "Du är ingen TANT-du är en Äldre tjej!"
Jag tillhör ju den eviga *tonårsgenerationen*...som fortfarande köper Levis-jeans och gärna tuggar tuggummi :-)

.attle. sa...

Hahaha!